onsdag 27 mars 2013

Utflykter

Ingen rast och ingen ro för våra tjejer... i veckorna rekar jag, Micke och Elias och till helgen vill vi ju visa grejerna vi har upptäckt. Och dessutom vill vi passa på att åka litet längre. Så när skolveckan är slut blir det utflykt.

Förra helgen tuffade vi på lördagen ned till Kantiang beach med tuk-tuken. Litet segt lastad med hela familjen men går man i värsta backarna funkar det ju... :-) Stackars Micke har ett brännsår på benet efter moppen. Vi åt på ett jättemysigt ställe som vi hört om, Same Same but Different och badade. Vattnet vid Kantiang är kristallklart och stranden är fantastisk. Inte undra på att det är där nere som lyxresorterna ligger.



Kantiang beach.


Strandfynd...


Micke och Elias på Same Same.

På hemvägen stannade vi på ett ställe och gick ned genom djungeln till en fin obebyggd strand som  heter Nui beach. Vi badade - alla utom Elias som fick sitta i skuggan. Det är väl varmt på stranden på dagen för honom.


Nui beach. 

Och på söndagen åkte vi ut till en ö som heter Koh Rok där vi snorklade. Bästa snorklingen hittills - många koraller och fina fiskar. Varaner såg vi också. Det vore underbart att stanna över där och det kan man göra i tält som man kan hyra. Koh Rok är en nationalpark och det är befriande tomt på hotell. Kanske en annan gång....

Koh Rok.

För ett par veckor sedan testade vi elefanttrekking - blev en promenad i sakta mak genom djungeln i en timme. Extra spännande i uppförs- och nedförsbackarna.




Vi har hört att våren kommit av sig litet i Sverige. Känns litet konstigt att tänka sig här där det bara blir varmare och varmare (det är nu aldrig under 32-33 grader, inte ens nattetid) - ett litet (men tillfälligt) snöfall skulle vi kunna tänka oss här och många thailändare skulle nog bli väldigt glada skulle jag tro. Hursomhelst, hoppas våren bestämmer sig för att komma till Sverige snart!

Hälsningar från oss!


Jag och barnen på Hans' restaurant nere på "vår" strand Klong Dao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar