onsdag 8 maj 2013

Dykning och snorkling vid Ko Haa


I lördags (den 4:e) var vi (Micke, Eira och Ellinor) och dök och snorklade vid ögruppen Ko Haa (betyder fem öar) som är en samling stora öar/klippor, sex stycken totalt, som reser sig ute i Andamanhavet, ca två
timmars båtfärd väster om Koh Lanta. Vi ser ögruppen långt ut från vår strand. 

De små öarna vid horrisonten är Ko Haa




















 Den enda stranden på Ko Haa. Finns bara vid lågvatten.







Enkelt och bekvämt att dyka när det finns gott om utrymme för utrustningen.


 Eira och  Ellinor tillsammans med Klara och hennes mamma Eva.

Vi åkte dit med en båt från dykföretaget Lanta Diver tillsammans med flera familjer vi känner härifrån. Väl där så gjorde jag två dyk. Det första dyket var ett så kallat avrostningsdyk där jag gjorde ett antal övningar under vattnet tillsammans med en dykledare. Det var cirka 10 år sedan jag senast dök så det var lite nervöst i början, men det gick snabbt över. Sikten var mycket bra under vattnet och djurlivet var fantastiskt att se. Vi såg många olika fiskar, bläckfiskar, krabbor och koraller och simmade in i en stor grotta. 
 
Eira gjorde tre så kallade discoverydyk, vilket innebar att hon efter en kort utbildning fick dyka tillsammans med en dykinstruktör. De gick ner till 12 meter som djupast och var nere ca 40 minuter per dyk. Hon var alldeles lyrisk efteråt och ska till helgen börja ta dykcertifikat. Ko Haa är verkligen rätt ställe att börja dyka på.


Ellinor snorklade. Hon tillsammans med övriga barn på båten (och en del vuxna) simmande ovanför korallreven och tittade på alla fiskar tillsammans med en dykledare. Hon tyckte det var jättekul även hon. Hon är en mycket duktig snorklare nu.

 Några exempel på fiskar vi såg. Ovan till vänster en Blue Ring Angelfish, ovan till höger en Peacook Flounder, nedan en Pacific Lionfish.
(Bilderna har vi inte tagit själva.)


Felicia var hemma med Elias, men det var inte så synd om henne för hon var ute till Ko Haa och dök i onsdags och såg då bland annat en rocka (vilket inte vi gjorde).


/Micke

1 kommentar:

  1. Passa på att njut den sista tiden. När ni väl kommer hem går det fortare än vad man kan tro att vara tillbaka i vardagsstress, med jobb, hämtningar och lämningar, fix med huset och mycket mer. Vi saknar tiden i Thailand och livet vi levde där något oerhört och önskar att vi vore där.
    Kramar från Pethra, Tobbe, Saga och Hugo

    SvaraRadera